Indica que els actuals recursos hídrics no ofereixen garanties
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2971_3_248670__Comarques-informe-considera-urgent-connexio-lEbre-TerLlobregat
Acn/DdeG, Barcelona.El Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va presentar ahir un informe monogràfic sobre l'aigua en què defensa la necessitat de fer interconnexions entre conques per garantir el subministrament d'aigua a la població catalana, que ja és de més de set milions de persones i augmentarà en els pròxims anys.
Sota el títol L'aigua: un fre al desenvolupament?, els enginyers diagnostiquen que el problema de l'aigua és estructural a Catalunya i alerten de la "manca de consciència de l'escassetat d'aquest recurs". Al contrari de les estimacions de la Generalitat, que considera que les mesures en marxa són suficients per garantir el subministrament, els enginyers reivindiquen els transvasaments per solucionar el dèficit a mig i llarg termini.
El diagnòstic dels enginyers catalans sobre l'estat de l'aigua és força negatiu, perquè indica que els recursos hídrics de Catalunya no ofereixen la garantia exigible en un país de forta base urbana i amb una activitat econòmica estable, encara menys tenint en compte el previsible augment de població en els pròxims anys.
Els enginyers denuncien una falta de "consciència" entre els dirigents de la situació hídrica de Catalunya. Segons l'autor de l'informe, Josep Alabern, no es tracta d'un problema conjuntural, sinó estructural, segons mostren els 4 períodes de sequera dels últims 10 anys i la greu situació actual. L'estalvi d'aigua aconseguit en els últims anys per la sensibilització de la població, la reutilització d'aigua, les noves dessaladores i la recuperació de pous i aqüífers són necessaris per resoldre el dèficit actual dels embassaments, però "no són suficients a mig i llarg termini", segons Alabern. Per als enginyers la solució passa per les interconnexions entre conques, ja siguin catalanes o de fora, com el Roine. Entre les possibilitats existents, els enginyers aposten clarament i consideren "urgent" la connexió entre l'Ebre i el sistema Ter-Llobregat.
En les conclusions, l'estudi diu que "no es pot deixar de pensar en la possibilitat dels recursos del Roine", una opció que no és política, segons van defensar tant l'autor de l'estudi com el degà del Col·legi, Joan Vallvè, sinó d'anàlisis de totes les possibilitats
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada