dimarts, 14 de febrer del 2012



Ateneu, Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona

Comunicat de premsa

L'Ajuntament de Girona ha aprovat reclamar el retorn del cabal que marxa a Barcelona al Ter

Ho havien demanat en una instància l'Ateneu i l'ANG

L’Ajuntament de Girona en la seva sessió plenària del dilluns va aprovar per unanimitat reclamar a la Generalitat el retorn de cabal al riu Ter, atenent la instància en que les dues associacions naturalistes de la ciutat (Ateneu i ANG) ho varen sol·licitar conjuntament.

Ambdues entitats ara esperen no tant sols el compliment de la llei per part del Govern, si no també tot un seguit d’accions proposades per tal de reivindicar sobre el territori municipal aquest greuge. En concret reclamen a l’Ajuntament que recolzi i financi plafons informatius i murals pictòrics als llocs que consideri mes oportuns, qüestió que no es va tractar en el plenari d’ahir.

D’altra banda durant el Ple, es van fer sentir nombrosos plantejaments sobre la gestió de l’aigua, com el possible transvasament del Roine o de l’Ebre, i també l’ampliació en infraestructures com la dessaladora de Blanes. Totes elles són considerades, des de l’Ateneu, mesures faraòniques que condueixen Catalunya a un escenari de desequilibris territorials. L’Ateneu aposta per una suma de solucions basades en l’estalvi de la demanda i la reutilització de l’oferta en primer lloc, i en la proposta seriosa i factible d’Aigua per Unir sorgida de l’acord entre Compromís per Lleida i la Plataforma del Ter. Un plantejament políticament valent i realista, basat en una major solidaritat territorial i una modernització del reg agrícola a Lleida, que podria comportar la cessió d’aigua sobrant de l’agricultura de les terres de ponent cap a Barcelona, en benefici de la millora de l’estat ecològic del riu Ter.

L’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona

Més informació sobre Aigua per Unir a: http://aiguaperunir.wordpress.com/