dimecres, 18 de juliol del 2012

Nota de premsa de l'Observatori del Ter sobre el programa de TV3 "Riu avall"


A TV3 no sembla que els interessi gaire els problemes ambientals (ecològics) ni econòmics que per al Baix Ter suposen 50 anys de transvasament abusiu del riu cap a Barcelona (76%) i al conjunt de pobles de l’anomenat “sistema Ter-Llobregat” que avui ja abasteix 5 milions de catalans.

No varen informar gens sobre L’ÚNIC llibre ("El transvasament del Ter. Passat, present i futur d’una realitat incòmoda") que s’ha atrevit a parlar per primer cop de forma oberta i monogràfica sobre aquest greuge territorial. I ara, per confirmar la nostra preocupació sobre la línia editorial d’opacitat informativa envers el TRANSVASAMENT DEL TER, la productora de la Sra. Júlia Otero Somos.Som S.L. amb la col·laboració del presentador ambientalista de TV3, Sr.José Luis Gallego, ens deixa embadalits amb el programa "Riu avall" que varen dedicar al Ter el passat divendres dia 13. Tot molt maco, preciós. Però barri barrejat amb mitges veritats i amb unes quantes mentides clamoroses com la de la suposada millora de la biodiversitat al Baix Ter. Una mica mes de seriositat si us plau. La solidaritat del Ter te límits racionals i sobre tot legals, i programes com aquest fan passar una estona agradable al telespectador mentre s’amaga deliberadament la cruesa de la realitat d’un be públic que forma part del nostre patrimoni natural i que està molt malmès, massa sobre-explotat.

TV3 tard o aviat haurà de revisar com tracte una realitat incòmoda que ja no pot continuar ignorant-se, després de 20 anys de dictadura i 30 anys de democràcia.

Pau Masramon i Ordis
Coordinador de l'Observatori del Ter de l'Ateneu Naturalista de Girona
+H2O TER!