divendres, 21 de juny del 2013

Plataforma Aigua és Vida - Girona: presentació a Girona

Roda de premsa a la plaça del vi de Girona. Just davant l'ajuntament hem presentat formalment la Plataforma Aigua és Vida - Girona:

http://tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/capitol/manifest-d-x27-aigua-es-vida-contra-agissa-20-06-13

Abans hem anat a presentar-nos al local de l'empresa amb 80% de capital privat AGISSA (Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter S.A.) concessionària de l'aigua d'una manera o altre des de 1976. Qüestió de formes. Si n'hem de parlar val mes que ens anem coneguent.

Creiem que tenim molta feina per canviar mica en mica el status quo actual. Hem guanyat un parell de mocions a l'ajuntament per aconseguir un cabal digne pel Ter. Però si no plou (com ara)  no hi tenim res a fer. INCOMPLEIXEN! Els cabals legals de manteniment i ecològics no s'assoleixen. El promig dels darrers 10 anys d'aigua transvasada cap a Barcelona ha estat del 76%. Sau i Susqueda son autèntics dipòsits de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. D'altra banda és inadmissible que es produeixin talls de subministra per impagament de rebuts. L'aigua no és una mercaderia mes, és un recurs natural d'utilitat pública i essencial per a la vida. Tallar l'aigua no pot ésser una decisió d'un gerent d'empresa. 

I el que passa a Salt . . . aixó és de jutjat de guarda: TOTES les fonts de la vila estan fora de servei des de fa mes de dos anys (2).