dimarts, 4 de desembre del 2007

CiU demana que les restriccions d´aigua es facin abans a Barcelona que a Girona

TONI CUQUERELLA, GIRONA

El diputat per CiU i exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadalé, va afirmar ahir que, davant la situació de sequera que ha provocat que des del consistori gironi s´apunten a possibles talls de subministrament d´aigua des de gener, ha afirmat que «per lògica els primers que haurien de patir restriccions són els ciutadans de l´àrea metropolitana de Barcelona»; d´aquesta forma assegura que «és esgarrifós ara penalitzar els que estan a la riba del Ter». En la mateixa línia ha parlat també el líder dels convergents a la ciutat, Carles Puigdemont, el qual ha afirmat que els gironins realitzen una «doble solidaritat» perquè a més d´aportar l´aigua a l´àrea de Barcelona també són els que han de patir les restriccions.

Per aportar solucions respecte a la sequera el responsable de l´àrea de Medi Ambient de Convergència ha afirmat que «cal diversificar els recursos» per a l´obtenció d´aigua i que s´hauria de fer un transvasament d´aigua des del riu Roine a França. Així Espadalé ha donat suport a les mesures prèvies com la de sensibilització per a l´estalvi de la ciutadania, reutilització amb tractaments terciaris o les dessaladores; no obstant el parlamentari nacionalista ha afirmat que «el tripartit ho fia tot a l´aigua de les dessaladores» i que això «és un error que es pagarà, perquè tenir diversitat és tenir més seguretat».

No dependre de l´Ebre

CiU ha rebutjat que els trasvassaments depenguin únicament del riu Ebre perquè «quan hi ha un escenari a les conques internes catalanes també el tindrem a l´Ebre, i per això no s´ha de treure d´aquí». D´aquesta forma Ramon Espadalé ha demaat recuperar el projecte de trasvassament del Roine perquè el seu règim hídric i pluviomètric «és completament diferent al nostre i infinitament superior». els calculs, segons els convergents, hauria de ser d´una quantitat superior a l´aportació que hauria de realitzar la dessaladora de Barcelona de 60 hm3.

Font:

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2894_3_234550__COMARQUES-demana-talls-daigua-facin-abans-Barcelona-Girona