dilluns, 10 de desembre del 2007

Medi Ambient garanteix el subministrament d’aigua sense restriccions fins a la primavera

La Malla 10-12-07

Una trentena de petits nuclis i urbanitzacions utilitzan ja aigua de camions cisterna i l'Espluga de Francolí té restriccions a la nit

Les reserves actuals d'aigua dels embassaments asseguren el subministrament d'aigua de boca fins al mes de març. Així ho ha assegurat a Catalunya Informació el director de Planificació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Gabriel Borràs. De moment, l'única població on s'estan aplicant restriccions, només a la nit i des de fa dos dies, és l'Espluga de Francolí. En total, vint-i-set municipis, la majoria petits nuclis dels Pirineus, han demanat a l'ACA subministrament d'aigua a través de camions cisterna.

Si durant els propers mesos no plou, l'Agència Catalana d'Aigua té previstes mesures alternatives per garantir el susministrament. Segons Gabriel Borràs, les reserves d'aigua es podrien estirar fins al mes de juny reaprofitant els aqüífers del Baix Llobregat i de l'antic Rec Comtal de Barcelona.

Les àrees més vulnerables seran les àrees metropolitanes de Girona i Barcelona, mentre que les comarques de Lleida i Tarragona no tindran problemes de subministrament gràcies al mini transvasament de l'Ebre i el canal de Pinyana.

De moment, a banda del cas extrem de l'Espluga de Francolí, l'ACA està abastint uns 27 municipis amb aigua de cuba. La majoria són petits nuclis rurals dels Pirineus com Lles de Cerdanya, el Pont de Bar o el Coll de Nargó. Altres poblacions de la província de Barcelona, com l'urbanització Plana Novella d'Olivella (Garraf) o Sant Salvador de Guardiola (Berguedà) també estan comprant aigua de cuba per cobrir les necessitats de les llars.

En la majoria dels casos es tracta de nuclis aïllats que abans s'abastien d'una font concreta que ara s'ha assecat. En cap cas s'està subministrant aigua en camions cisterna a municipis sencers, asseguren fonts de l'ACA.

Font:
http://www.lamalla.net/medi_ambient/article?id=184471