dijous, 29 de novembre del 2007

L’Observatori del Ter denuncia que es plantegin restriccions d’aigua tan sols a la ciutat de Girona

L’entitat lamenta que el Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, anunciés la possibilitat de tallar el subministrament d’aigua de fins a 4 hores diàries a partir de gener, si la situació no millora, sense que es reclami una reducció simultània en la part responsable de la major part del consum.

A l’Observatori del Ter de l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, no han agradat gens les delcaracions del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, que va manifestar que la situació és crítica i que, segons els càlculs «més optimistes» de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), Girona podria entrar en fase II del decret de sequera a finals de gener del 2008, fase en què s´hauria de tallar l´aigua. L’Observatori comparteix que la situació és crítica però considera una injustícia que, quan estan passant uns 0,7 metres cúbics per segon pel llit del riu Ter al seu pas per Girona (la llei vigent n’estableix un mínim de 3) i més de 6 s’estan enviant, cada segon, a l’àrea urbana de Barcelona, es puguin plantejar restriccions tan sols a Girona.

“Els talls d’aigua a comerços, habitatges i indústries de Girona no són la solució al fet que més d’un 80% de l’aigua que hauria de passar al riu Ter per Girona se’n vagi a l’àrea urbana de Barcelona. Si hi ha escassetat, les restriccions s’han d’imposar tant a la part de Ter que segueix el curs natural com a la part que es transvasa”, declaren els seus responsables. “Seria una perversió que a sobre de patir aquesta extracció tan injusta per desmesurada, les restriccions per la sequera només es patissin a les comarques gironines”. L’entitat també creu que, si les coses segueixen així, l’Ajuntament de Girona no hauria d’admetre les restriccions d’aigua a Girona sense que, abans o de manera simultània, s’apliquin a la resta de municipis abastits per l’aigua del Ter.

Aquesta notícia està relacionada amb les declaracions següents: http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2889_2_233496__Girona-Girona-preveu-talls-subministrament-daigua-fins-hores-partir-gener