dimarts, 16 de febrer del 2010

La Plataforma del Ter prepara els informes per denunciar la falta de cabal del riu a la Unió Europea

La Plataforma del Ter prepara els informes per denunciar la falta de cabal del riu a la Unió Europea

Font: El Punt

Espera que la primera denúncia contra l'ACA als jutjats es resolgui aquest any

La Plataforma del Ter continua tirant endavant els processos judicials engegats per reclamar el compliment de la llei del Ter del 1959 i demanar així que es respecti el cabal mínim que ha de portar el Ter al seu pas per Girona. De les diverses denúncies presentades contra l'ACA per incompliment de la llei, l'entitat espera que els jutjats resolguin la primera demanda aquest any. A més, ja ha començat a preparar els informes tècnics per portar la denúncia fins a la Unió Europea.

El president de la plataforma, Francesc Camps, ha explicat que per portar el cas a Europa la denúncia s'ha de fonamentar en criteris tècnics, que demostrin que la falta de cabal incompleix la directiva marc de l'aigua i altres directives de protecció de fauna i flora: «Hem de fer veure que la manca de cabal ha afectat el medi», ha dit Camps.

Pel que fa als litigis que hi ha oberts contra l'ACA, per incomplir la llei durant la sequera, s'espera que una de les demandes es resolgui abans de l'estiu. Els altres dos recursos avancen més lentament per qüestions internes del funcionament dels jutjats.