divendres, 22 de febrer del 2008

CiU demana al Govern que restableixi amb urgència el cabal ecològic del Ter

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2973_3_249107__Comarques-demana-Govern-restableixi-urgncia-cabal-ecolgic

DdeG, Girona

Convergència i Unió ha demanat al Govern de la Generalitat que faci cas de les mocions aprovades per diferents ajuntaments gironins i es comprometi a "restablir urgentment el cabal ecològic del riu Ter". El diputat de CiU Carles Puigdemont ha presentat una proposta de resolució al Parlament en aquest sentit, basant-se en les mocions aprovades per consistoris gironins -entre les quals hi ha l'aprovada per unanimitat a l'Ajuntament de Girona. Ahir, Puidemont va afirmar que "l'extracció que es fa cap a Barcelona és molt elevada i, sobretot en anys de sequera, es prioritza per damunt del cabal del riu".

El grup parlamentari de CiU ha reclamat "un reconeixement institucional a la contribució fonamental del riu Ter, a través de la seva aportació d'aigua a les comarques barcelonines i gran part de Catalunya, al desenvolupament social i econòmic del país". A més, la Federació va insistir en la necessitat que les aportacions de les noves dessaladores serveixin per retornar una quantitat equivalent de cabal al Ter, així com també "que es reconsiderin els cabals previstos per al proper trimestre, per evitar la mort biològica del Ter". En la seva proposta, CiU també ha demanat que es publiquin les balances hídriques anuals de la conca del Ter.