divendres, 15 de febrer del 2008

´Estudien´ retornar l´aigua de Barcelona cap al Pasteral

Diari de Girona 15-2-08

L'ACA desestima portar aigua del Roine

R.R.B., Girona.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va assegurar ahir que s'"estudiarà" la possibilitat de retornar l'aigua de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Barcelona cap al Pasteral, el punt des del qual l'aigua del riu Ter es transvasa cap a la capital catalana i la seva regió metropolitana. Aquesta seria una de les mesures possibles per a disminuir el transvasament del Ter, encara que les que l'ACA sí que duu o durà a terme en són unes altres: el compliment de la llei del Ter; cercar alternatives d'autoabastament dins de cada conca per evitar els transvasaments; incrementar la implantació de tractaments terciaris a les EDAR; i recuperar o potabilitzar aqüífers contaminats.

Així ho va explicar ahir Gabriel Borràs, director de la Unitat de Planificació de l'ACA, en la sessió de retorn del programa de mesures del Baix-Ter Daró. L'acte va servir perquè l'ACA expliqués a les 130 entitats que han fet propostes per la gestió de la conca del Ter fins al 2015 quines iniciatives durà a terme, quines estudiarà i quines descarta.D'entre aquestes últimes hi ha el transvasament des del riu francès Roine. Segons Borràs, no és factible perquè no es podria fer com a mínim fins d'aquí a 9 anys, perquè aleshores les mesures de dessalinització que s'adopta ara farien que no tingués sentit, i perquè "un tub" des del Roine no pot ampliar-se -i en canvi les dessalinitzadores sí- si creix la demanda.

Agricultura inverteix en el Ter

D'altra banda, el director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Jordi Bertran, va anunciar, en el si de la quarta convocatòria de l'Ordre de Regadius, una inversió de 29 milions d'euros el 2008 per modernitzar el regadiu del Ter.

Font:

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2966_3_247817__Comarques-Estudien-retornar-laigua-Barcelona-Pasteral