dijous, 28 de febrer del 2008

Mocions a Ripoll i al Consell del Gironès sobre el Ter i campanya sobre l'aigua a Sant Gregori

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2757728


M.B. R.E..

En les darreres hores, més ens locals i comarcals han pres decisions relacionades amb la sequera.
RIPOLL. El ple de Ripoll celebrat dimarts va aprovar per unanimitat de tots els grups (ERC i PSC, al govern, i CiU, a l'oposició) una moció en què es demana al govern que expliciti el seu compromís amb el restabliment urgent del cabal ecològic del riu Ter, que es facin públiques les balances hídriques i que es deixi en suspens establir restriccions a Girona.

CONSELL DEL GIRONÈS

El mateix text té el suport del Consell Comarcal del Gironès. En la moció es demana a la Generalitat que faci un reconeixement institucional a la contribució i paper fonamental que ha fet el riu a través de la seva aportació a les comarques barcelonines i a gran part de Catalunya, i que expliciti el compromís amb el restabliment urgent del cabal. Demana que en un termini de sis anys es redueixi l'aportació fora de la conca, com a pas previ d'anul·lar aquest transvasament en el termini de dotze anys.

SANT GREGORI

L'Ajuntament de Sant Gregori ha iniciat una campanya de racionalització i conscienciació de l'estalvi del consum de l'aigua potable. En col·laboració amb el Consell del Gironès, el consistori entregarà un equip d'economitzadors de consum d'aigua als veïns del municipi els dies 8, 15 i 29 de març a la plaça Rafael Masó, entre les 16.30 i les 18.30 hores. Així mateix, l'Ajuntament recorda la prohibició d'utilitzar aigua potable per omplir piscines, rentar amb mànega vehicles i regar jardins, horts, zones verdes i voreres i vials.