dimecres, 27 de febrer del 2008

Regants i pagesos es mobilitzen per reclamar el retorn d´aigua al Ter

Diari de Girona 27-2-08

S'han convocat per diumenge vinent les primeres concentracions a Verges i Torroella

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2978_3_250263__COMARQUES-Regants-pagesos-mobilitzen-reclamar-retorn-daigua

ACN/DDEG Les comunitats de regants del Ter i Unió de Pagesos han convocat per al pròxim diumenge, 2 de març, les primeres mobilitzacions per reclamer el retorn d'aigua al Ter i expressar el seu descontentament per l'aplicació de restriccions per regar.

Les concentracions es faran a les onze del matí sobre els ponts sobre el riu al seu pas per Verges (a la C-252) i a Torroella de Montgrí (C-31). Segons els regants, l'administració ha tingut una 'manca de previsió en el repartiment de l'aigua' en el període de sequera actual i ha 'penalitzat' els regants.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació després de la darrera reunió amb tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua, els pagesos van mostrar el seu desacord amb les mesures que els van presentar. Segons van exposar, només se'ls garanteix el 10% dels 45 hectòmetres cúbics d'aigua que necessiten per salvar la collita.

Per això, van anunciar unes mobilitzacions que aquest dimecres s'han confirmat. Segons els regants, si no obtenen l'aigua que els cal, les pèrdues al sector poden arribar als 50 milions d'euros.