dijous, 24 de gener del 2008

JERC diu que l´única solució davant la sequera del Ter és aportar aigua addicional a Barcelona

Diari de Girona 23-1-08

L'executiva gironina dels republicans qüestiona "l'oposició radical" als transvasaments

DdeG, Girona.

L'executiva regional de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a les comarques gironines va denunciar ahir en un comunicat el "lamentable estat" del riu Ter. L'organització considera que fer aportacions addicionals d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona és l'única solució per garantir el bon estat ecològic del Ter, ja que "només així" es podran disminuir les aportacions que aquest riu fa a Barcelona. Les JERC qüestionen "l'oposició radical a tota mena de transvasaments", i afegeixen que l'estalvi i les dessalinitzadores no són solucions per si mateixes.

L'organització es pregunta com pot ser que "un riu vint vegades més petit que l'Ebre hagi d'abastir més de la meitat de la població del Principat", i considera que aquesta situació ja converteix la canalització de les aigües del Ter com a un transvasament "molt greu".

De manera que, segons els responsables de les JERC, amb aquesta "extraordinària sequera" es posa en dubte la fiabilitat de l'abastament d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, que està basat principalment en l'aigua que es transvasa del riu Ter i que actualment provoca, a l'alçada de la ciutat de Girona, que "pràcticament s'eixugui el riu".

JERC afirma que, si l'any 2007 la pluviometria hagués estat l'habitual, la circulació del riu es podria apropar ara a les necessitats mínimes identificades pel Pla de Cabals de Manteniment aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006."

Però no ha estat així i des del Departament de Medi Ambient i Habitatge no s'ha fer res per minvar la pressió que s'exerceix sobre el riu Ter", diuen des de JERC. L'organització critica que l'Agència Catalana de l'Aigua "ignori" el problema, i demana solucions.

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2944_3_243478__Comarques-JERC-lunica-solucio-davant-sequera-aportar-aigua-addicional-Barcelona

1 comentari:

Eduard ha dit...

JERC no es mulla gaire. D'on s'ha de portar aigua? Del Roine? De l'Ebre?
Sincerament trobo una bestiesa portar-la del Roine, pel cost de l'infraestructura i la dubtosa qualitat de l'aigua.
El riu més cabalós de Catalunya és l'Ebre. Una mica de solidaritat!