dissabte, 19 de gener del 2008

Mas qualifica de ´rídicul´ portar amb vaixells aigua dessalada d´Almeria

Diari de Girona 19-1-08

Europa Press/DdeG, Barcelona

El president de CiU, Artur Mas, va considerar ahir d'un "ridícul espantós" la proposta del Govern d'utilitzar vaixells per transportar aigua des del Roine i des d'Almeria fins a Catalunya, i la veu pròpia d'una "república bananera". Mas va recordar que CiU ja va proposar al Govern socialista de Felipe González fa uns 15 anys un transvasament del Roine, com també es va reclamar al PP, i va assegurar que la sequera estaria resolta "si no s'hagués fet demagògia".

"Ara passem pel ridícul i per la improvisació", va lamentar. Per a ell, Catalunya està fent una "sensació de república ?bananera" amb aquesta pro?posta. "Ens falla la llum a l'estiu, ens fallen els trens i hem d'anar a buscar aigua en vaixells", va ironitzar el líder de CiU, que va demanar "més coratge, més idees clares i menys punyetes".0

Posar pegats

Segons Mas, aquesta solució de Govern suposa "posar pegats per totes bandes i no tenir les coses clares amb vista al futur" després de "tot aquest desgavell". No és una solució "sòlida, de futur i a llarg termini", va insistir.Va afegir que l'estalvi de l'aigua sempre ha d'existir, però calen solucions "estructurals" perquè els catalans no estiguin "permanentment amb el temor" de quedar-se sense aigua.

Aquestes propostes haurien de passar per connectar Catalunya amb les conques hidrogràfiques dels Alps, molt més potents, al seu judici, que les dels Pirineus. Va apuntar, així mateix, que, encara que les dessalinitzadores són importants, també són "tremendament cares i gasten molta energia".

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2939_6_242507__Catalunya-qualifica-ridicul-portar-vaixells-aigua-dessalada-dAlmeria