dijous, 3 de gener del 2008

Medi Ambient estudia proveir Barcelona d’aigua potable en vaixell

La Malla 3-1-07

També està previst posar en servei el màxim nombre de pous existents per endarrerir els talls de subministrament

NÚRIA MAHAMUD

Descartats els transvasaments, la Generalitat s'està plantejat ja portar aigua potable en vaixell per abastir la ciutat de Barcelona. Aquesta és una de les mesures que baralla el Departament de Medi Ambient, a més de l'extracció d'aigua de pous, si no plou suficientment durant les properes setmanes.

La proposta d'abastiment de la capital catalana amb aigua portada en vaixell dóna una idea de la situació de sequera desesperada en què es troba el territori. Els embassament de les conques internes es troben al 26,4% de capacitat, segons es va saber ahir, i l'any 2007 ha acabat amb el pitjor registre de precipitacions de l'última dècada.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, anunciava aquesta possibilitat per dilatar al màxim les restriccions d'aigua d'ús domèstic. "Una mesura és la possibilitat de portar aigua en vaixell, però també recuperar diferents pous de tota Catalunya", afirmava el conseller després de la reunió setmanal del departament per analitzar el nivell dels embassaments.

En l'escenari més pessimista, els talls de subministrament no es produirien fins al mes d'abril. Malgrat això, Medi Ambient confia en què plogui en les properes setmanes i continua treballant en la construcció de dessalinitzadores i promovent campanyes d'estalvi per endarrerir aquesta situació d'emergència fins a finals de maig o principis de juny.

L'última d'aquestes grans infraestructures és la futura dessalinitzadora de Cunit, que començarà a construir-se el primer semestre de 2009. Amb una inversió de 80 milions d'euros, la instal·lació produirà 20 hectòmetres cúbics anuals i donarà servei al sud de Barcelona i les comarques del Baix Penedès i el Garraf.

Font:
http://www.lamalla.net/medi_ambient/article?id=186267