dimecres, 17 de juny del 2009

La Diputació exigeix al Govern una data per l´inici del retorn del cabal del Ter

La Diputació exigeix al Govern una data per l´inici del retorn del cabal del Ter

Reclamen que es determini la quantitat d'aigua que s'ha de retornar, amb el compromís que serà progressiu i en un temps raonable

Font: Diari de Girona

GIRONA | JOFRE SÁEZ La Diputació de Girona va aprovar ahir una moció de CiU, que va consensuar amb PSC i ERC, per demanar al Departament de Medi Ambient i Habitatge que mantingui "el compromís d'iniciar, durant el segon semestre d'enguany, el retorn de l'aigua del Ter que des del 1959 s'està transvasant a l'àrea metropolitana de Barcelona, i que es fixi una data concreta per a l'inici d'aquest retorn dins d'aquest semestre".
La moció recorda com el febrer de 2008, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va reconèixer "el paper fonamental" del riu Ter i els pobles de la seva conca "en el desenvolupament social i econòmic del país a través de l'aportació solidària d'aigua". Aquell dia -continua la moció- el conseller va assegurar que l'aigua que des del 1959 s'està transvasant del Ter a l'àrea metropolitana de Barcelona es retornaria al 100% i que el retorn començaria la segona meitat del 2009, coincidint amb la posada en marxa de la nova dessaladora del Prat de Llobregat, que entrarà en funcionament el 20 de juliol, tal com va anunciar aquest mes el mateix conseller, Francesc Baltasar.

Quanta aigua?
En aquest sentit, la Diputació afegeix a la moció un segon punt on s'exigeix a la Generalitat que es "determini la quantitat d'aigua que s'ha de retornar, amb el compromís explícit que es realitzarà de manera progressiva i en un període de temps raonable".
Consideren que el retorn de l'aigua del Ter és una "reivindicació justa i necessària". Per aquest motiu, conclouen en la moció, "no cal fer majors argumentacions i ens remetem a la moció aprovada per la Diputació".