dijous, 20 de desembre del 2007

Fan proves als pous de Girona, Salt i Sarrià per saber quanta aigua es pot treure en un dia

Diari de Girona 20-12-07

Caldria una inversió de quasi 500.000 d'euros per connectar els dipòsits a la potabilitzadora

Tapi Carreras, Girona.

L'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA ha començat a fer un seguit de proves als pous situats al terme municipal de Salt per determinar exactament quanta aigua es pot extreure d'aquests pous per si s'han d'utilitzar per la poca aigua als pantans.Durant tot un dia, s'ha deixat caure aigua d'almenys un dels pous, a tocar de la carretera d'accés a l'autopista. Només d'aquesta manera es podrà saber el cabal exacte. Posteriorment, l'aigua dels pous encara s'hauria potabilitzar, per exemple, connectant-la a la planta potabilitzadora de Montullà. Aquests treballs de connexió costaran prop de mig milió d'euros. Aquestes obres només es poden fer si l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) activa la segona fase del decret de sequera. Llavors però, les obres es podran executar per la via d'urgència.

L'aigua no aniria a la Costa Brava

El Pla de Contingència en cas d'activació de la segona fase del decret de sequera preveu utilitzar aquests tres pous per abastir d'aigua els tres termes municipals. El fet que els tres pous estiguin al terme municipal de Salt ha provocat que el regidor saltenc del grup municipal de CiU, Robert Fàbregas, reclami a l'Ajuntament i en concret a l'alcaldessa, Iolanda Pineda (PSC), que actualment és a més la presidenta de torn d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA, que es garanteixi que l'aigua que s'extregui sigui només per abastir Girona, Salt i Sarrià i no es derivi una part a la Costa Brava. L'alcaldessa ha assegurarat que vetllarà perquè així sigui.

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2910_2_237704__GIRONA-proves-pous-Salt-Girona-Sarri-saber-quanta-aigua-surt