divendres, 21 de desembre del 2007

La posibilitat de restringir l´aigua s´ajorna fins maig

Diari de Girona 21-12-07

Catalunya passarà el 2008 sense talls

Efe/DdeG, Girona

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar,va afirmar ahir que, en cas que no plogui suficient per pal·liar l'actual sequera que pateix Catalunya, les restriccions en el subministrament domèstic no arribarien fins a «maig o juny», uns tres mesos més tard d'allò previst inicialment. Baltasar, en declaracions a TV3, ha explicat que les actuacions que ha posat en marxa el Departament per fer davant de la sequera permeten garantir que Catalunya passi pràcticament tota la primavera sense restriccions en el subministrament d'aigua de boca.«Si no plou, hi haurà d'haver talls en el subministrament, però no a partir de març, com s'havia dit en un principi, sinó a partir dels mesos de maig o juny», ha assenyalat Baltasar, que ha subratllat que des de la conselleria es farà «el possible i l'impossible» per evitar restriccions, ja que l'objectiu és que Catalunya passi «tot el 2008 sense talls d'aigua».

En aquest sentit ha explicat que el Govern català està treballant «intensament» per resoldre la problemàtica de la sequera,i que aquesta tasca, va indicar Baltasar, va començar el mes d'abril passat amb l'aprovació del decret de sequera, una actuació que ha donat els seus primers resultats, com és la reducció del 5 per cent del consum d'aigua. Medi Ambient, a més, ha ordenat realitzar diverses obres d'emergència, ha impulsat la reutilització de l'aigua i ha accelerat aquelles mesures que permetran solucionar el problema de l'escassetat de precipitacions, com és la posada en marxa de la planta dessaladora del Prat de Llobregat o l'ampliació de la de Tordera (Maresme). Baltasar també ha dit que els transvasaments d'aigua «actualment són impensables per normativa europea i per les lleis de l'Estat i perquè, a més, serien més costosos des del punt de vista econòmic i de consum».

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2911_3_237950__Comarques-posibilitat-restringir-laigua-sajorna-fins-maig