dissabte, 22 de desembre del 2007

L´ACA garanteix aigua durant tot l´any a Caldes i Vidreres

Diari de Girona 22-12-07

Les tres parts han signat un conveni

DdeG, Blanes.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els ajuntaments de Vidreres i Caldes de Malavella han acordat establir un conveni que garanteixi el subministrament d'aigua en alta procedent de la canonada del Pasteral a la Costa Brava centre. Abans de dos anys aquesta canonada haurà estat reforçada fins a Montfullà i podrà garantir un subministre durant tot l'any, independentment de les necessitats d'estiu dels municipis costaners.

El nou conveni a tres bandes absorbirà el que tenien signat l'ACA i Vidreres i el que estava impulsant Caldes. El primer el van negociar els anteriors governs de Caldes i Vidreres, però només aquest darrer s'hi va comprometre.

S'ha acordat també estudiar una variant del traçat respecte a l'anterior negociada: en un primer tram la canonada serà conjunta de Llagostera al pou més proper del servei d'aigua de Caldes. En aquest punt s'hi farà un dipòsit a partir del que entrarà en el servei de Caldes. Alhora, a partir d'aquí la canonada anirà directament al nou dipòsit d'aigua que s'està construint junt al cementiri de Vidreres, pel camí més recte possible sense travessar per carrers del centre de Caldes. La totalitat d'obra serà realitzada per l'administració de la Generalitat. Pels dos primers anys en que no estarà del tot garantida la portada d'aigua a l'estiu, els dos municipis faran petites intervencions amb els suports que dóna el decret de sequera. Vidreres tindrà una subvenció per obrir un nou pou, atès que el darrer obert no ha donat l'aigua esperada.

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2912_3_238083__Comarques-LACA-garanteix-aigua-durant-lany-Caldes-Vidreres