dissabte, 24 de maig del 2008

El conseller Baltasar troba «incomprensible» l´incident de Torroella

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052400_3_267673__COMARQUES-conseller-Baltasar-troba-incomprensible-lincident-Torroella

JORDI BATALLER/ACN/DDEG

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha mostrat la seva sorpresa davant els incidents que varen ocasionar ahir un grup de regants del Baix Ter durant la visita del president de la Generalitat, José Montilla, a Torroella de Montgrí. «Estem en ple procés de negociacions per garantir l'aigua als regants i, per tant, m'han semblat bastant incomprensibles els incidents que es varen produir a Torroella», ha assenyalat Baltasar, que ha assistit a l'assemblea anual del Consorci Forestal de Catalunya. «Estem molt a la vora de trobar un acord i estic convençut que el trobarem», ha puntualitzat el conseller.

Aquest acord hauria de permetre als regants disposar d'una bona part dels 45 hectòmetres cúbics d'aigua que calculen que necessiten per regar durant l'estiu. Hores d'ara, els regants només tenen promesa una quarta part d'aquesta aigua, a través de pous i aigua de depuradora, i la resta dependrà en funció dels volums d'aigua envasats als embassaments de Sau i Susqueda. «Crec que el que s'ha de demanar a tothom és molta tranquil·litat», ha continuat Baltasar. «S'està gestionant tot molt bé, fins ara tenim una bona interlocució amb els regants del Ter i, per tant, ningú ha d'estar nerviós», ha enumerat el conseller de Medi Ambient.

Baltasar ha reiterat que no s'ha de baixar la guàrdia, tot i aquest nou episodi de pluges arreu de Catalunya. «En aquests moments, han de saber que encara estem a l'entorn del 35 a 36% de capacitat dels embassaments a les conques internes i al sistema Ter-Llobregat», ha comentat el conseller, «i això significa que encara estem vint punts per sota que fa pràcticament un any». «És evident que estem feliços que estigui plovent però encara calen totes i cadascuna de les mesures que ha endegat el Govern per tal de garantir que no hi hagi restriccions d'aigua a 5,5 milions d'habitants de Catalunya», ha finalitzat Baltasar.