dimecres, 28 de maig del 2008

El Consorci Alba-Ter serà avui al Parlament

Font: Diari de Girona

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052800_3_268334__Comarques-Consorci-AlbaTer-avui-Parlament

Laura Fanals, Girona.

Els representants del Consorci Alba-Ter compareixeran avui davant la Comissió de Medi Ambient del Parlament per demanar "solucions concretes" per posar fi al transvasament del Ter, "i no bones paraules com hem rebut fins ara". Segons va recordar el president del Consorci, Francesc Camps, l'objectiu és explicar l'actual situació en què es troba el riu Ter i els problemes que ha causat el fet de transvasar més del 50% de la seva aigua cap a Barcelona. "La situació ja és insostenible", va assenyalar Camps.

El Consorci va demanar aquesta compareixença el passat mes de gener, però no ha estat fins cinc mesos més tard que els seus membres podran exposar les seves reivindicacions davant del Parlament. Les pluges dels darrers dies han fet que la situació no sigui tant apremiant, però les reivindicacions continuen essent les mateixes. Respecte ERC i ICV, que en els darrers dies han proposat que no es construeixi la canonada de l'Ebre si es comprova que hi ha prou aigua, els demana que pensin "solucions tan concretes com aquesta" per al problema del transvasament del Ter.

"Qualsevol suggeriment per alleugerir el transvasament del Ter el veurem bé", va assenyalar Camps. I és que, segons va afirmar, els ajuntaments s'han sentit "abandonats" per part dels partits: "Bones paraules en té tothom, però nosaltres el que necessitem són solucions concretes", va assenyalar.

Per tal de posar-hi solució, Camps recorda que el Consorci va proposar al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar (ICV), treballar conjuntament perquè d'aquí a 12 anys no sigui necessari transvasar aigua del Ter al Llobregat. Tot i això, segons assenyala, Baltasar no va acceptar la seva proposta. Davant d'això, demanen mesures concretes. Les dessaladores en principi els semblarien bé.