dimarts, 6 de maig del 2008

El consum d´aigua a Girona, Salt i Sarrià va baixar al març als nivells de 1999

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008050600_2_263919__Girona-consum-daigua-Girona-Salt-Sarri-baixar-nivells-1999

La consciència ciutadana i les mesures van augmentar l'estalvi un 15% respecte al 2007

DdeG, Girona.

La despesa d'aigua a l'àrea urbana de Girona ha descendit durant el mes de març passat fins als mateixos nivells que al 1999 encara que hi ha hagut un augment notable de la població en els tres municpis de Girona, Salt i Sarrià de Ter. La major conscienciació ciutadana i els mesures restrictives imposades comencen a donar resultats.

Durant el mes de març la despesa d'aigua que van fer conjuntament els habitants, empreses i equipaments municipals de Girona Salt i Sarrià de Ter va arribar als 735.000 metres cúbics. Són gairebé 68.000 metres cúbics menys que durant el mes de març de 2007, el que significa un 9% menys. Aquest és el mateix nivell que gastaven tots tres municipis el 1999, encara que en aquell moment la població era d'uns 25.000 habitants menys.

Segons va informar ahir Ràdio Girona, el regidor de Medi Ambient de Girona, Enric Pardo (ICV-EUiA) es va mostrar satisfet pel grau d'implicació dels ciutadans i de l'administració. "El missatge no només l'han entès les administracions públiques, que tenim l'obligació d'entendre-la i que això es reflecteixi en els consums municipals, si no que també els ciutadans han pres nota d'aquesta situació que estem vivint d'escassetat en la disponibilitat d'aigua i tthom ha extremat les mesures", va indicar Pardo. "El cert és que malgrat que els inspectors de l'àrea de Medi Ambient estan amatents a veure que ningú faci servir el reg d'aspersió o que no s'omplin piscines, a hores d'ara no hem obert cap expedient sancionador, perquè realment no hi ha hagut ocasió", va informar. El representant municipal va explicar que el descens del consum encara es notarà més a l'estiu perquè és l'època de l'any en què més aigua es gasta.