dissabte, 17 de maig del 2008

Els antitransvasament de Barcelona

http://paper.avui.cat/article/societat/126588/antitransvasament/barcelona.html

ALARMISME · Una plataforma d'entitats metropolitanes acusa el govern de fer creure que hi ha "una crisi que no existeix" vinculada a la sequera

RESERVA D'AIGUA · La capacitat dels embassaments supera el 30% per primer cop en molts mesos

Demagògia i alarmisme. Aquestes eines són les que, segons diverses entitats de l'àrea metropolitana de Barcelona, ha utilitzat el govern per fer creure als ciutadans que hi ha una "crisi" vinculada a la sequera que "no existeix". Una seixantena d'entitats metropolitanes, vinculades al món veïnal, sindical i ecologista -entre les quals, CGT, Ecologistes en Acció, veïns de Can Ricart i el Centre Social de Sants-, han constituït una nova associació contrària al transvasament d'aigua de Tarragona cap a Barcelona, des de la qual donen suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

La Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments sosté que a Catalunya no hi ha una manca de recursos hídrics, sinó una mala política de l'aigua i un model de desenvolupament urbanístic insostenible. Josep Moner, representant d'Ecologistes en Acció, va afirmar que s'hauria de parlar de "pluges escasses", en lloc d'"d'extrema sequera". A més, van recordar que les darreres pluges han endarrerit el risc de restriccions. De fet, el nivell dels pantans a les conques internes va superar ahir, per primer cop en molts mesos, el 30% de la seva capacitat.

La nova plataforma, que participarà diumenge a la manifestació d'Amposta, va mostrar-se molt crítica amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.