divendres, 30 de maig del 2008

ERC i ICV volen centrar-se a dessalinitzar

Font: Diari de Girona

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008053000_6_268781__Catalunya-volen-centrarse-dessalinitzar

Efe/DdeG, Barcelona

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, va opinar ahir que el Govern ha de centrar "tots els seus esforços" a la posada en funcionament de les tres dessalinitzadores i "deixar de parlar de tubs i canonades" una vegada superada la fase d'emergència.

En un comunicat, Guillot va insistir que amb l'aportació d'aigua que proporcionaran les dessalinitzadores del Prat de Llobregat, Tordera i Cunit, el Govern podrà encarar altres períodes de sequera semblants, a més de les mesures de la "Nova cultura de l'aigua" que està portant a terme la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, com la recuperació d'aqüífers, la reutilització d'aigua i la conscienciació de la ciutadania.

Amb l'entrada en funcionament de les tres dessalinitzadores, Guillot va assegurat que "se superarà i es deixarà enrere la vella política basada en transvasaments de manera estructural i continuada", una política que només PP i CiU defensen, va concloure.

L'ecosocialista, a més, va destacar la "responsabilitat" de la seva formació a la crisi, en donar suport a la mesura d'emergència per portar excedents d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) fins a Barcelona i votar el decret llei al Congrés.

Conducte unidireccional a Cunit

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, es va mostrar ahir partidari d'accelerar les obres de construcció de les plantes dessalinitzadores previstes, "en comptes de debatre ara sobre els tubs per interconnectar-les", i va recordar que "ni tan sols existeix el projecte constructiu de la de Cunit".

Segons va indicar Puigcercós en una conferència pronunciada en el Nova Economia Fòrum, "ara no és el moment de començar a discutir de si hi ha d'haver una canonada de doble o únic sentit" entre les dessalinitzadores i Tarragona, "perquè ni tan sols hi ha el projecte constructiu de la planta de Cunit".

Segons la seva opinió, "el fet més important és que ens ?afanyem perquè estiguin a punt les dessalinitzadores, i després ja parlarem de les canonades", si bé ja ha avançat que ERC és més partidària d'una conducció unidireccional de Cunit a Tarragona per portar aigua fins a les ?Terres de l'Ebre, que bidireccional, ja que el seu partit "està en contra dels transvasaments de l'Ebre".