dissabte, 24 de maig del 2008

«Prou! Volem aigua per al Ter»

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2868486

La Plataforma del Ter convoca la manifestació a Girona per reclamar el retorn de cabal al riu, el 14 de juny a les 6 de la tarda

ORIOL MAS. La Tallada d'Empordà

«Prou! Volem aigua per al Ter» serà el lema que encapçalarà la manifestació per reclamar el retorn de cabal al riu. Serà el dissabte 14 de juny, a les 6 de la tarda, i sortirà de la plaça de Catalunya de Girona. Així ho va aprovar ahir definitivament l'assemblea de la Plataforma del Ter, que es va fer a la tarda a Mas Badia, a la Tallada d'Empordà. La plataforma, una associació que agrupa una vuitantena d'entitats i administracions de les comarques gironines, és l'ens que ha convocat la protesta. Segons el seu president, Francesc Camps, la voluntat és denunciar la situació injusta del riu de manera cívica: «El Ter ha sigut una font de riquesa, i ho ha de continuar sent.» Camps també va valorar com «una decepció» la visita del president Montilla ahir a Torroella de Montgrí.

La convocatòria de la manifestació es va plantejar en l'assemblea de la plataforma d'ahir a la tarda, després de la reunió que el president Montilla havia tingut amb els regants al matí a Torroella. Encara s'ha de decidir el punt final del recorregut –podria ser la plaça de la Constitució o a la de les Botxes–, i també qui llegirà el manifest, però ara els membres de la plataforma començaran a mobilitzar la gent perquè assisteixi a la manifestació: «Fem una crida a la ciutadania, apel·lem a la solidaritat de tot Catalunya, no volem anar contra ningú sinó sumar les preocupacions de tothom», resumia Francesc Camps. Des de la seva creació, el gener passat, l'entitat s'ha reunit amb diversos sectors i grups polítics per expressar la seva preocupació sobre el Ter, i aquest serà el primer acte massiu que organitzaran. Camps explicava: «La situació del riu és injusta i ens aboca al desastre, perquè un 70% de l'aigua va cap a Barcelona, i això no és culpa de la sequera.»

Camps també es va demostrar decebut i escèptic amb les declaracions de Montilla: «Ens agradaria que el govern assumís el problema, però sembla que qui ens governa no n'és prou conscient o n'és tan conscient que no s'atreveix a plantejar-lo.»