dilluns, 30 de juny del 2008

CiU vol una llei per tornar a Girona part del cabal del Ter que es transvasa a Barcelona

Font: Diari de Girona

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008062900_3_274194__Comarques-llei-tornar-Girona-part-cabal-transvasa-Barcelona

GIRONA | EUROPA PRESS/ACN/DDG
El secretari general de CDC, Artur Mas, va anunciar ahir a Girona que CiU presentarà, la setmana que ve al Parlament, una proposta per demanar al Govern una llei perquè el Ter recuperi una part "significativa" de l'aigua que fa "50 anys" es transvasa a l'àrea metropolitana de Barcelona "de manera excessiva".
En una intervenció a la jornada precongressual de Convergència Democràtica de les comarques de Girona, Artur Mas va assenyalar que "hi ha hagut una aportació molt important d'aigua cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, cap a la Catalunya central".

Problemes estructurals

Segons el líder de Convergència i Unió, el problema depèn de la Generalitat i, per tant, una part de l'aigua que es transvasa pot "tornar" en el futur al riu Ter. Alhora, Mas va advertir que també caldrà "seguir recordant que Catalunya necessita solucions estructurals en aquest tema".

En relació amb les declaracions que el president de la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló, George Frêche, va realitzar divendres a la cimera bilateral de Saragossa oferint aigua del riu Roine al president de la Generalitat, José Montilla, Mas va assegurar que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president català "han mirat cap a una altra banda" i no han donat una resposta clara al polític francès. "Això és no tenir les idees clares", va afegir.

Artur Mas va demanar als delegats territorials de CDC, reunits a l'hotel Carlemany de Girona per debatre la ponències que es votaran al Congrés del partit el juliol vinent, que sàpiguen "estar a l'alçada de les circumstàncies" una vegada acabat el procés congressual. Així, el dirigent convergent va llençar un missatge d'unitat enfront del tripartit, que governa a Catalunya per segona legislatura consecutiva.
Les referències al president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i als seus socis de govern van ser contínues durant el discurs. Sobre el president català, Artur Mas va subratllar que "a les seves mans" Catalunya no rep res i va criticar el PSC per "obeir" les directrius del PSOE en temes com la negociació de l'Estatut