dimarts, 10 de juny del 2008

El Ter és mort - Carta a El Punt

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2888298


PERE CANADELL. SALT (GIRONÈS)..
El Ter és mort, de Susqueda fins al mar. Per veure-ho no cal ser biòleg ni tècnic en cap ciència, només cal acostar-se al seu voral a l'altura del Pla del Socs de Salt (Gironès).Tot i les pluges, l'aigua baixa empobrida i verda, quan des de petit, i això farà aviat 60 anys, sempre l'havia vist tèrbola i marronosa.

El Ter és mort, prou de bajanades, dels telenotícies que només parlen de Barcelona, dels personatges amb corbata que corren amunt i avall dels diaris que només parlen dels pobres regants de Tarragona.

El Ter és mort, però no sento per enlloc els nostres diputats, els nostres senadors, els nostres polítics. deuen la vida i els vot al nostre estimat riu i no el defensen ni el respecten.

El Ter és mort i durant 40 anys els vampirs li han pres la sang, davant la indiferència general, fins al punt de deixarlo com un reguerot; fins al punt que a Barcelona només el veuen com un dipòsit.

El dia 14 a Girona a les 18 h se'n farà l'enterrament, i per tant caldria anar-hi vestits de negre i amb un clavell blanc per demostrar a tot Catalunya i als espanyols que volem un riu de vida i d'esperança per als nostres fills i els fills dels nostres fills. També demano als diaris, i més potser a El Punt, del qual sóc subscriptor, que tractin el Ter amb l'estima que es mereix, i que potenciïn totes les iniciatives que es facin en la seva defensa.

També us demano a tots els del voral del Ter de Susqueda per avall que vingueu el dia 14 a Girona, amb la família, els amics, els veïns, tots junts per demostrar que el poble gironí no es rendeix.

El Ter és mort i us ho diu un ciutadà emprenyat.