dimecres, 4 de juny del 2008

La Diputació alerta que no es poden descartar els transvasaments ni la Moreneta

Font: Avui

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/32155/la/diputacio/alerta/no/es/poden/descartar/transvasaments/ni/la/moreneta.html

El diputat de Medi Ambient i alcalde de Mataró recorda que cal garantir el subministrament d'aigua i que s'ha de tenir en compte que es pot portar aigua a Barcelona de l'Ebre, del Segre, del Roine, del mar i "del cel". Seguint un acudit del conseller de Medi Ambient, proposa que els polítics aprenguin el 'Virolai' per encomanar-se a la Moreneta

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha advertit aquest dimarts que s'ha de garantir el proveïment d'aigua pels consumidors, després que la Generalitat hagi anunciat que demanarà al govern espanyol que derogui el decret que ordenava el transvasament entre conques hidrogràfiques de l'Ebre i Ter-Llobregat.

Baron ha demanat que s'apliquin les mesures que calguin perquè no es torni a repetir l'estat d'emergència al que s'ha arribat enguany, tot i que el 2002 hi havia una situació similar "i no és va fer res" per part de l'administració.

Joan Antoni Baron pensa que s'han de prendre mesures com la interconnexió de les conques hidrogràfiques de cara a fer front davant de qualsevol situació d'emergència per sequera, no només a l'àrea metropolitana de Barcelona, sinó també en qualsevol altre lloc del territori català.

El diputat ha recordat que a Catalunya pot rebre aigua del Roine –tot i que no és "partidari d'aquest transvasament"–, "del Segre, de l'Ebre, del mar i del cel". "Sembla que estem disposats a encomanar-nos a la Mare de Déu de Montserrat, així que els polítics catalans haurem d'aprendre bé el Virolai", ha afegit reprenent un comentari que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va fer a Catalunya Ràdio quan la crisi de la sequera passava per la fase més aguda.