dimecres, 4 de juny del 2008

PSOE i CiU estudiaran l´opció del Roine

Font: Diari de Girona
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008060400_6_269687__Catalunya-PSOE-estudiaran-lopcio-Roine

Europa Press/DdeG, Barcelona

El grup de CiU al Congrés ha pactat amb el del PSOE que el Govern elabori, en un termini de nou mesos, un estudi sobre el transvasament del riu Roine.

Es tracta d'una esmena transaccional acordada entre tots dos arran de la moció de CiU que proposava crear una comissió tècnica formada per experts per estudiar i analitzar aquest transvasament.

En una roda de premsa després de la Junta de Portaveus, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, va assegurar que aquest pacte "no simplement respecta l'esperit, sinó la lletra" de la seva moció, motiu pel qual ha qualificat l'acord de "positiu".

Tan sols va precisar que l'esmena "suposa que serà el Govern directament, i no una comissió tècnica d'experts, qui es vegi obligat a elaborar aquest estudi, que haurà de presentar en el termini de nou mesos". Segons la seva opinió, el transvasament del Roine "és de vital importància".

En aquesta esmena, socialistes i nacionalistes catalans insten el Govern a l'execució d'un informe tècnic que avaluï "la possibilitat d'incorporar al sistema hídric espanyol recursos" procedents del Roine.

L'informe haurà de recollir el cost de l'operació i els impactes ambientals i socials perquè sigui remès al Congrés en un termini de nou mesos.
Per la seva banda el Govern de la Generalitat va expressar el seu rebuig a estudiar en aquest moment qualsevol "alternativa transvasista", com la del Roine, malgrat l'acord entre PSOE i CiU.

"Òbviament, en el Govern de Catalunya no estudiem en aquest moment una alternativa com la del transvasament del Roine, com no analitzem cap alternativa transvasista, ja sigui del Roine o de l'Ebre", va subratllar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Baltasar va recordar el rebuig a la proposta de CiU de transvasar el Roine, una proposta que la federació va realitzar durant la crisi de la sequera malgrat que és una possible solució a molts anys vista, va recordae el conseller.
Respecte a l'acord entre socialistes i CiU al Congrés, el conseller Baltasar es va limitar a contestar: "No entro a valorar el que fan o no fan els grup parlamentaris, faltaria més".

Els grups del PSOE i de CiU al Congrés dels Diputats han acordat l'aprovació d'una iniciativa dels nacionalistes catalans que demana al Govern el començament dels estudis sobre la viabilitat del transvasament del Roine.