dijous, 5 de juny del 2008

El PSC participarà a Girona en una marxa crítica amb el transvasament del Ter

http://paper.avui.cat/article/politica/128678/psc/participara/girona/una/marxa/critica/amb/transvasament/ter.html

Destacats dirigents aniran a la manifestació del 14-J, que defensa la millora del cabal

El conseller Baltasar replica a CiU que no pensa dimitir i que no serà cessat

M.Fernández/L. Bou

El PSC de Girona se sumarà a la manifestació convocada per la Plataforma del Ter en defensa de la millora del cabal del riu. La decisió formal es prendrà dilluns a l'assemblea de la federació socialista de Girona, que aprofitarà també per elegir els seus delegats al congrés del PSOE. Ahir, però, la cúpula del partit en aquesta demarcació ja es pronunciava en aquest sentit i alguns diputats territorials confirmaven que hi anirien.

El president de la federació, Joaquim Nadal, i la primera secretària, Marina Geli, van analitzar amb els diputats Pia Bosch i Esteve Pujol la posició de la formació. Bosch ja havia informat a la permanent del grup socialista al Parlament, dimarts, del malestar latent a les comarques gironines per la situació de la conca del Ter i que alcaldes socialistes de la zona participarien en la marxa.

La visita del president de la Generalitat, José Montilla, a Torroella de Montgrí el 23 de maig, on es va reunir amb regants del Baix Ter, va acabar en aldarulls. La Plataforma del Ter critica l'elevada disminució del cabal d'aquest riu pel transvasament d'aigua a l'àrea metropolitana. Considera que s'incompleix la llei del 1959 que indica que no es pot transvasar aigua mentre no estigui garantit el subministrament a Girona i els regants.

Els socialistes de Girona fan costat a les mesures estructurals del tripartit en matèria de l'aigua, però, reclamaran que, un cop superada la situació d'emergència per la sequera i a mesura que entrin en funcionament les noves dessalinitzadores per millorar l'abastament d'aigua a Barcelona, es redueixi la pressió sobre el cabal del Ter. En aquest sentit, advoquen perquè l'any que ve es donin les primeres passes amb la posada en marxa de la del Prat.

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va replicar ahir al matí al diputat de CiU Ramon Espadaler que ni dimitirà ni serà cessat per Montilla. Espadaler va criticar al Parlament la gestió del conseller de la crisi de la sequera. Per la tarda, Montilla va tornar a explicitar el suport a Baltasar.