diumenge, 15 de juny del 2008

Postigo interpreta que hem arribat tard en la ´nova cultura de l´aigua´

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008061500_3_271726__Comarques-Postigo-interpreta-arribat-tard-nova-cultura-laigua

Joaquim Bohigas, Girona.

En una trobada prèvia a l'inici de la manifestació, Lluís Postigo, diputat d'ICV al Parlament de Catalunya, va explicar que les recomanacions per a una "nova cultura de l'aigua" han arribat tard per conscienciar de l'escassetat del citat recurs natural. Postigo va deixar clar que ICV no forma part dels convocants de la protesta però que s'adherien de la mateixa manera que ho han fet altres entitats de la demarcació. Participar en la manifestació i el fet que ICV formi part del Govern de la Generalitat de Catalunya no ha de ser llegit com a una incongruència. El diputat es va mostrar convençut que hi haurà una entesa i el Ter recuperarà el cabal que li pertoca. Tanmateix, va afirmar, les reivindicacions no sempre aboquen a canvis imminents. ICV va participar en la manifestació amb diferents membres.

Guillot

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, va demanar, la setmana passada, un compromís pel Ter per restablir progressivament el cabal, alhora que emplaçant el Govern català a arribar a un acord amb les institucions i entitats del territori. La normalització, segons Guillot, arribarà quan Barcelona, i àrea metropolitana, aconsegueixin l'autosuficiència hídrica amb la posada en marxa de les dessalinitzadores de Cunit, el Prat de Llobregat i Tordera.