divendres, 11 d’abril del 2008

Baltasar espera que el Govern espanyol plantegi ´més aviat que tard´ una solució

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041100_3_258946__Comarques-Baltasar-espera-Govern-espanyol-plantegi-aviat-tard-solucio

"Estem absolutament oberts a escoltar i parlar i a fer-ho com més aviat millor"

Efe/DdeG, Girona.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, espera que "més aviat que tard" el Govern espanyol plantegi formalment una solució "temporal, reversible i provisional" que permeti evitar els talls d'aigua en el subministrament domèstic a partir d'octubre a l'àrea de Barcelona.

Ara per ara, ha reiterat el conseller, la Generalitat no té cap proposta de l'Executiu central, "més enllà del que ha conegut a través dels mitjans de comunicació". "Però aquest no és el mitjà de comunicació entre administracions", va subratllar.

El conseller va afirmar, somrient, que les relacions actuals entre la Generalitat i l'Executiu són "inexistents", encara que posteriorment va "matisar" aquesta expressió i va indicar que el Govern no ha lliurat cap proposta per evitar talls d'aigua a Barcelona, tal com fa dies que reclama l'administració catalana.

"Estem absolutament oberts a escoltar i a parlar amb el Govern i a fer-ho com més aviat millor", va remarcar el conseller, que es va mostrar convençut que la setmana que ve s'iniciaran els contactes amb el nou Executiu per abordar una solució efectiva a la sequera que pateix la comunitat.

Es trenca la tendència decreixent

El volum embassat al sistemaTer-Llobregat ha augmentat durant els darrers 7 dies com consequ?e?ncia de les precipitacions que es van donar entre la nit de diumenge 30 de marc? i la matinada de 31principalment a la capçalera del Ter.

A la conca del Llobregat el volum embassat es va veure reduit en 0,5 Hm3, mentre que a la conca del Ter es va incrementar en 1,7 Hm3, de manera que en el conjunt del sistema Ter-Llobregat les reserves han augmentat en 1,2 Hm3. Mentre que a la conca de la Muga el volum embassat es va mantenir invariable. En definitiva, es trenca aixi la tende?ncia decreixent de setmanes precedents.

Pel conjunt de les Conques Internes, el volum embassat es del 21,1%. En el cas del sistema Ter-Llobregat es troben al 20,5% de la seva capacitat, gracies a l'episodi de precipitacions dels darrers dies que han permes guanyar una setmana de subministrament. En el cas de les Conques de l'Ebre, el volum embassat e?s del 49%.
Es preveu que es produeixi un episodi de precipitacions durant les dues properes setmanes. Aquest podria aportar a les capçaleres dels embassaments unes precipitacions acumulades entre els 30 i els 60 mil·limetres

Tot i així la Muga i el Ter-Llobregat continuen en l'escenari d'Excepcionalitat 2. En el cas del sistema Ter-Llobregat els embassaments es troben al 20,5%, mentre que el de Boadella està al 23,7% de la seva capacitat.