divendres, 4 d’abril del 2008

El tripartit llima diferències i evita en una moció criticar el transvasament

http://paper.avui.cat/article/societat/121907/tripartit/llima/diferencies/evita/una/mocio/criticar/transvasament.html

El tripartit mira que la seva unitat no quedi esquerdada per la crisi de la sequera. PSC, ERC i ICV van acordar ahir una moció, que s'aprovarà en el pròxim ple, en la qual s'evita fer referència explícita al transvasament del Segre i es limita a rebutjar "qualsevol transvasament permanent d'aigua entre conques". Aposten per la preservació dels cabals ecològics mínims.

La proposta la formulen per separat ERC i ICV, però demanaran que es debati conjuntament i rebrà el suport del PSC. Els republicans, inicialment, volien deixar palesa la seva reticència a la mesura al Segre. Precisament el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, es va reunir amb els portaveus parlamentaris d'aquestes formacions i els diputats que porten els temes de l'aigua dels tres grups per informar-los de les darreres iniciatives i per preparar els punts essencials de la moció.

L'escrit, que dóna suport a les mesures desenvolupades per l'executiu català amb el decret d'emergència del 2007 i a la planificació hidrològica vigent, planteja la constitució d'una taula nacional de la sequera, liderada pel govern, que estaria integrada per representants dels grups parlamentaris, agents socials, territorials, acadèmics i ambientals. Aquest òrgan, presidit pel conseller, hauria de fer un seguiment de les propostes. La moció comptarà previsiblement amb el rebuig de la federació nacionalista, segons fonts de CiU.

Precisament, la formació d'Artur Mas va presentar ahir una proposta de resolució perquè el Parlament rebutgi el transvasament del Segre. Les formacions del tripartit s'oposaran que el tema es tracti al proper plenari i miraran de derivar-ho al debat en comissió. Sí que en canvi es discutirà al ple de la cambra la proposta de reprovació que el PP ha presentat contra el conseller. Els populars es van negar ahir a reunir-se amb Baltasar i van reclamar veure's amb Montilla. Sí que es va reunir amb el titular de Medi Ambient Albert Rivera, del mixt.

1 comentari:

Lluís ha dit...

El text diu "es limita a rebutjar qualsevol transvasament permanent d'aigua entre conques" - això vol dir el del Ter també? Perquè el Ter mai forma part de l'equació?