dimecres, 9 d’abril del 2008

Girona inclou en el reglament les multes per malbaratar aigua en excepcionalitat

Font: Diari de Girona
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040800_2_258170__Girona-Girona-inclou-reglament-multes-malbaratar-aigua-excepcionalitat

T.C.C., Girona.
El plenari municipal de l'Ajuntament de Girona ha d'aprovar avui al vespre una modificació del reglament del servei municipal d'abastament i distribució d'aigua potable del sistema de Girona per tal d'incloure les tipologies i sancions per malbaratament d'aigua en període d'excepcionalitat i emergència per sequera.
Fins ara, la mesura ja s'aplicava però s'havia de fer per mitjà de decrets ja que el reglament no preveia concretament casos d'excepcionalitat. A partir d'ara quedarà regulat per sempre i ja es podrà aplicar quan entri en vigor una situació d'excepcionalitat, tal com succeeix ara o si es torna a produir en un futur. Les multes podran ser lleus, greus o molt greus, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo.
Fins a 3.000 euros
Les sancions per les faltes greus podran arribar a 600 euros. Les greus aniran dels 601 als 1.500 euros i les molt greus dels 1.501 euros fins als 3.000 euros. La tipologia i la quantia econòmica es determinarà en funció de la quantitat d'aigua que s'hagi malgastat.
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va informar ahir que encara no s'ha multat a ningú per fer un ús abusiu d'aigua.