dimecres, 9 d’abril del 2008

ERC veu ´imprudent´ dir que no hi haurà restriccions fins a la tardor

Diari de Girona
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040800_3_258217__Comarques-imprudent-haur-restriccions-fins-tardor

Efe/DdeG, Barcelona.

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va lamentar ahir les declaracions que durant els últims dies han fet membres del bipartit barceloní, com ara l'alcalde, Jordi Hereu (PSC), la segona tinenta d'alcalde, Imma Mayol (ICV-EUiA), o el regidor Francesc Narváez (PSC), en què asseguraven que no hi haurà talls en el subministrament a la capital catalana almenys fins a la tardor si no plou.

Per a Portabella, fer aquestes afirmacions és quelcom "imprudent", i en un comunicat va manifestar: "Són missatges gratuïts gens indicats en situacions crítiques".
"Són declaracions imprudents i donen un missatge totalment contradictori amb l'alta preocupació que existeix tant a nivell de govern de la Generalitat com de la societat civil", va indicar, afegint que cal "abstenir-se de fer declaracions sense dades objectives que demostrin que Barcelona pot disposar d'aigua amb els recursos actuals".

Precisament, ahir mateix Imma Mayol va assegurar que Barcelona estaria patint restriccions domèstiques en aquest moment si no s'haguessin aplicat mesures d'emergència, i va assenyalar que aquestes han servit per endarrerir mig any l'entrada en vigor dels talls domèstics. Tot i això, va confiar que abans plogui i no s'hagin d'arribar a aplicar mesures dràstiques. Segons Mayol, podrien haver emprès més mesures des del 2005 per pal·liar la sequera, però va admetre que es van endarrerir perquè en aquell moment va ploure.