dimecres, 23 d’abril del 2008

ERC i ICV volen que el projecte de l'Ebre no es faci si plou prou

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2828467

El conseller d'Agricultura, del PSC, insisteix que l'obra d'interconnexió es farà

X.M. E. A.. Barcelona
ERC i ICV-EUiA tenen la intenció que l'obra per portar l'aigua de l'Ebre a Barcelona es paralitzi si plou prou perquè el nivell de reserves als embassaments permeti sortir de la situació d'emergència. El PSC insisteix, però, que es farà. De fet, el mateix conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, no descarta fins i tot que no es comenci l'obra si en les pròximes setmanes acaba plovent tant com per salvar l'emergència, un extrem que tothom admet que és molt improbable.


En una entrevista al programa La nit al dia, de TV3, abans-d'ahir, el conseller Baltasar obria la porta a la paralització de l'obra d'interconnexió de la xarxa de l'Ebre amb la de Barcelona si plou prou per salvar la situació d'emergència i evitar les restriccions previstes. Si el temps fos extremament favorable en els propers dies o setmanes i les obres de la canonada entre Tarragona i Abrera no s'haguessin començat, el conseller és partidari de no iniciar-les. Però, a més, no descarta que s'aturin i es deixin inacabades si plou suficientment durant la construcció de la infraestructura. És la mateixa posició que defensa ERC en el butlletí intern destinat a la militància.

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena (PSC), però, deixava clar ahir que l'obra d'interconnexió es farà encara que només transporti aigua en cas d'una emergència com l'actual. Llena va deixar clar que el projecte s'executarà i va reafirmar la unitat dels tres partits del govern en aquest afer.