divendres, 11 d’abril del 2008

S'allunya fins el maig la fase d'emergència per la sequera

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/27276/sallunya/fins/maig/la/fase/demergencia/la/sequera.html

Les pluges dels últims dies en territori català, "poc abundants, però significatives", han endarrerit la previsió d'entrada a una fase d'emergència fins l'1 de maig

Les pluges dels últims dies en territori català, "poc abundants, però significatives", han endarrerit la previsió d'entrada a una fase d'emergència fins l'1 de maig, inicialment prevista per al 16 d'abril, segons ha anunciat el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar. L'aportació ha suposat una ruptura en la tendència decreixent del volum d'aigua embassada, que ha crescut en 1,2 hectòmetres en les aigües Ter-Llobregat.

El conseller confia que les precipitacions previstes per a les pròximes dues setmanes puguin aportar entre 15 i 30 hectòmetres a les conques catalanes i donin un "respir d'un mes i mig o dos mesos" pel que fa a l'abastiment d'aigua.

El conseller ha considerat el nou ajornament com un "bon element", però ha insistit que igualment caldrà engegar les actuacions previstes com el transvasament del Segre o altres opcions per pal·liar la manca d'aigua.

Per a beure, aigua de la depuradora

D'altra banda, Baltasar ha anunciat que a partir de juny o juliol començarà a funcionar una nova canonada que portarà 2,5 hectòmetres d'aigua regenerada des de la depuradora del Llobregat fins la potabilitzadora de Sant Joan Despí, passant prèviament pel riu Llobregat. Aquesta mesura, prevista al pla de reutilització d'aigües de 2007-2012, s'ha "avançat" entre dos i tres anys, i costarà 28 milions. L'aigua provinent de la depuradora s'aprofitarà per a ús domèstic i no únicament agrícola i industrial. El conseller ha garantit la qualitat de l'aigua gràcies al tractament terciari que permet la depuradora.