dijous, 10 d’abril del 2008

Moratinos assegura a Montilla que el Roine no està a l'agenda del Govern central

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=499269&idseccio_PK=1021

EFE
RABAT
El president de la Generalitat, José Montilla, ha parlat per telèfon amb el ministre d'Exteriors, Miguel Angel Moratinos, i ha assegurat que el transvasament del Roine "no és a l'agenda" ni del Govern català ni del central, i que Zapatero només va acceptar estudiar-ho per "cortesia" amb CiU.

Montilla ha ofert una roda de premsa a l'ambaixada espanyola al Marroc, en la seva última jornada en aquest país i després d'entrevistar-se amb el primer ministre alauita.

El president s'ha remès al comunicat emès per Exteriors i ha negat possibles contactes sobre un possible transvasament del Roine entre els Governs espanyol i francès.

"No s'ha parlat amb el Govern francès ni és a l'agenda", ha assenyalat Montilla, que ha afirmat que els canals d'informació amb l'Executiu central "no grinyolen".

"Broma de CiU"

Montilla ha insistit que és una "broma per part de CiU" que la federació posi a sobre de la taula el tema del Roine, una possible solució a "12 o 15 anys vista", però no per al problema de sequera que s'acosta a Catalunya la tardor que ve.

El president català ha emfatitzat així que els comentaris de Zapatero en el debat d'investidura sobre el transvasament del Roine fossin una simple "cortesia" del president del Govern cap al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida.

Així mateix, ha insistit que confia a arribar a un acord amb l'Executiu "en els pròxims dies o la setmana que ve".

Confirma les obres a la depuradora del Prat

Montilla també ha confirmat l'acceleració d'obres a la depuradora del Prat (Baix Llobregat) per reaprofitar aigües terciàries, una mesura que no exclou la necessitat de recollir aigües de conques externes per garantir que no hi haurà talls de subministrament la tardor que ve.

"Estem fent els deures des de fa temps i accelerem determinades obres amb recuperació d'aqüífers, la millora de les xarxes i de les canalitzacions [...] per allargar al màxim el període que la gent tingui aigua", ha abundat.

Montilla sí que ha carregat contra CiU perquè, ha explicat, després de governar 23 anys Catalunya "treu ara" el tema del Roine quan és l'actual Govern el que està executant una política hidràulica de reaprofitament i estalvi d'aigua.