dijous, 28 de febrer del 2008

Els regants de l'Ebre amenacen amb «arribar fins on faci falta» per evitar la venda d'aigua a Barcelona

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2757414

GUSTAU MORENO. Tortosa

Els regants del canal de l'esquerra de l'Ebre ni vendran més aigua ni acceptaran que el Camp cedeixi cabals a l'àrea metropolitana de Barcelona tal i com ha aprovat el ple de l'Ajuntament de Tarragona. A més, el president de la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l'Ebre, Lluís Pegueroles, va anunciar ahir que les dues comunitats de regants del Delta han demanat assessorament legal per estudiar quina mesura poden emprendre, en vista de la decisió de l'Ajuntament de Tarragona de cedir aigua de pous propis a l'àrea metropolitana de Barcelona, si la situació de sequera ho requereix. Pegueroles va advertir que els regants estan disposats a arribar «fins al final», ja que no acceptaran cap tipus d'interconnexió sota l'excusa que s'han regenerat els aqüífers de Tarragona gràcies al minitransvasament de l'Ebre.

«No admetrem cap interconnexió, ni amb canonades, ni en vaixell ni en helicòpter, aprofitant que els aqüífers de Tarragona s'han recuperat gràcies a les aportacions del minitransvasament», va remarcar. A més, el dirigent dels regants va afegir que acceptar la mesura que ja ha autoritzat l'Ajuntament de Tarragona seria un «greuge gravíssim» per a les Terres de l'Ebre i que els regants del Delta estan disposats a arribar «fins on faci falta».

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, de la seva banda, va assegurar que no s'utilitzarà aigua de l'Ebre per abastir Barcelona i que per demostrar-ho es faran controls permanents. Ballesteros va explicar ahir que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha autoritzat l'Ajuntament de Tarragona a incrementar la captació d'aigua dels aqüífers fins a 2.000 hectòmetres cúbics per any.

1 comentari:

Lluís ha dit...

Dos comentaris a la notícia:

* Això dels 2.000 hm3/any és sens dubte un error. Aquest volum és quasi tant com el que gasta tota Catalunya amb reg agrícola.

* Tanta solidaritat (la reacció d'uns pagesos de Tortosa a la cessió d'aigua a Barcelona d'uns pous de l'Ajuntament de Tarragona, 100 km més al nord), la veritat és que espanta.