dimarts, 12 de febrer del 2008

Uns quants perquès i unes fotos de la desembocadura del Ter (27/1/2008)





Per què és admissible que el Ter no porti ni 1 m3/s a la seva desembocadura (quan el Pla de Cabals de Manteniment diu que n'ha de portar no menys de 4,4 m3/s)?


Per què el riu que porta de mitjana 440 m3/s a Tortosa no pot donar ni 1 m3/s d'aigua a la Catalunya metropolitana en un moment de sequera desesperada en les capçaleres del Ter i del Llobregat com és aquest (pluviometria inferior al 30 % de la mitjana climàtica entre setembre i desembre)?

Per què no s'admet el reforç de l'abastament de la Catalunya metropolitana amb aigua de l'Ebre en un moment d'extrema necessitat com aquest?


Per què és més raonable haver de gastar 10 milions d'euros per enfondir el port de Carboneras i fer venir l'aigua dessalinitzada en vaixell des de 1000 km al sud que interconnectar la xarxa del CAT amb la xarxa d'ATLL, separades per uns pocs centenars de metres?


Per què amb els diners dels altres (és a dir, de tots) es poden fer aquestes bestieses?


Per què la Nova Cultura de l'Aigua no fa un replantejament de les seves posicions tancades i dogmàtiques per evitar el transvasament extrem que pateix el riu Ter?


Per què hi ha transvasaments que no es poden fer i d'altres que se'ls pot portar fins a l'extrem?