divendres, 13 de juny del 2008

La manifestació de demà en defensa del Ter serà un acte festiu i reivindicatiu

Font: Vilaweb
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2894036

La plataforma fa una crida a la participació per frenar l'«agonia» del riu

MAR VICENTE. Girona
La Plataforma del Ter planteja la manifestació de demà a Girona com un acte festiu i reivindicatiu i fa una crida a la participació per frenar l'«agonia» del riu. La protesta començarà a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya i acabarà a la plaça de la Constitució, on es llegirà un manifest.


Els promotors de la manifestació de demà a Girona diuen que ha de servir «per buscar la complicitat del país» en vista de la preocupació que tenen les entitats i ajuntaments que formen la Plataforma del Ter per la situació «dramàtica» del riu. Així ho va explicar el president de l'entitat, Francesc Camps, que va explicar que la de demà ha de ser una mobilització més per demostrar la preocupació del territori per l'«agònica» situació del riu, que dur un cabal molt inferior al que li toca, segons van explicar des de la plataforma.

En la presentació de l'acte reivindicatiu hi van assistir representants de les comunitats de regants, dels ajuntaments, de la Cambra de Comerç, dels naturalistes i de la Diputació de Girona. Segons van explicar, tots formen part de la plataforma, i tot i que tenen sensibilitats diferents i maneres diverses de veure el país, els uneix la lluita per defensar el Ter.

MANIFEST FINAL
La manifestació començarà a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya de Girona i arribarà fins a la plaça de la Constitució, passant pel pont de Pedra, el carrer Nou i l'avinguda Jaume I. Al final l'actor de Torroella de Montgrí Joan Massotkleiner llegirà un manifest. La plataforma del Ter veu difícil fer una previsió d'assistents i tem que els costi mobilitzar la gent del territori perquè és un problema que fa anys que dura. Tot i això fan una crida a la participació per la situació difícil en què es troba el riu en aquest moment.