dijous, 5 de juny del 2008

Montilla abona Baltasar i rebutja transvasar aigua de l´Ebre en el futur

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008060400_1_269830__Montilla-abona-Baltasar-rebutja-transvasar-aigua-lEbre-futur

El president català, José Montilla, ha descartat avui un transvasament de l'Ebre en el futur encara que Catalunya entri de nou en una situació excepcional de sequera, i ha subratllat el seu suport a la gestió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, qui, ha afirmat: "compta amb tot el meu suport".

AGÈNCIES

Durant la sessió de control al president català al Parlament, Montilla ha respost d'aquesta forma a la petició de dimissió del conseller que li ha fet el president del PPC, Daniel Sirera. Montilla ha assegurat que si l'any que ve hi ha sequera a Catalunya no es necessitarà l'"aportació provisional" que en un principi es pensava obtenir de la prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona, ja que la dessalinitzadora del Prat ja estarà construïda. "La diferència entre vostè i jo és que vostè vol el transvasament de l'Ebre i jo no el volia ni abans ni ara", ha sentenciat Montilla. Precisament aquest matí, CiU i PP han exigit al Parlament la dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, qui ha etzibat a l'oposició: "Ni dimitiré ni seré cessat". En aquest context, el president català ha comentat que el conseller estava gestionant "molt bé" la política de l'aigua, i ha remarcat que en l'executiu català no hi ha hagut "cap canvi de criteri" en la gestió de la sequera. De la seva banda, Sirera ha censurat l'"espectacle" que segons el seu parer ha donat el govern català a càrrec de la sequera en canviar "en infinitat d'ocasions d'opinió". "Ha estat desautorizat pels seus socis i pel Govern espanyol, i per culpa de la seva nefasta gestió han donat una lamentable imatge internacional de Barcelona", ha recriminat Sirera a Montilla. Així mateix, ha titllat de "clarament irresponsable" que el govern català renunciï ara al transvasament de l'Ebre, i li ha dit a Montilla que ja que el conseller no dimiteix, ell havia de destituir-lo. De la seva banda, el president català ha defensat la gestió de l'executiu i ha afirmat que, per evitar els talls d'aigua a Barcelona, el govern català "va posar en marxa iniciatives com la de portar aigua en vaixells i l'aportació conjuntural, temporal i molt específica d'aigua procedent de l'Ebre, mai un transvasament", ha remarcat. En conclusió, Montilla ha asseverat que, després de les pluges d'aquest mes, ha desaparegut la situació d'emergència, i amb això el real decret estatal queda "invalidat" i ja no fa falta ni aquesta aportació d'aigua conjuntural "ni tampoc la infraestructura".