dijous, 12 de juny del 2008

L'ACA desestima la reclamació perquè es compleixi la llei del Ter

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2892669

La plataforma presentarà en els dos mesos vinents una denúncia al TSJC

O.M. S.G-A. Girona
L'ACA ha desestimat la reclamació que la Plataforma del Ter va presentar perquè es complís la llei del Ter. L'Agència considera que els decrets de sequera prioritzen l'abastament, i ara la plataforma presentarà una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En la llei del Ter es defineixen els cabals del riu per a usos agrícoles del Baix Ter i per a l'abastament de Girona i Costa Brava centre, i es marca un màxim de 8 m³/s per a Barcelona, prioritzant però les necessitats de Girona. L'ACA ha respost que d'acord amb la llei d'aigües i els decrets de sequera, la prioritat és l'abastament, i que es faculta l'ens per prendre mesures excepcionals en aquest sentit. L'advocat Miquel Corredor, del bufet que porta el cas, ha explicat que ara presentaran un recurs perquè es compleixi la llei i que tenen dos mesos per fer-ho. Els arguments seran que un decret mai té rang superior de llei i que no es pot demostrar que l'aigua per a Barcelona sigui d'ús potable, ja que també es fa servir per a indústries o usos recreatius: «a més, també prioritzen l'aigua cap a Barcelona, per sobre de la de Girona».



CIU SERÀ A LA MANIFESTACIÓ


La federació de CiU i separadament Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica (UDC) de les comarques gironines han anunciat que donen suport a la manifestació en defensa del Ter que es farà aquest dissabte a la tarda a Girona. CiU ha convocat els seus alcaldes i els seus portaveus a l'oposició per participar en la manifestació.

Finalment, el grup Alternativa Verda també hi assistirà, i també reclama la neteja dels llots del pantà de Sau, perquè diuen que estan contaminats per metalls pesants i aluminis.