dilluns, 31 de març del 2008

Baltasar nega que la posició de De la Vega sobre el Segre sigui l´oficial de Madrid

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008033100_6_256613__Catalunya-Baltasar-nega-posicio-Vega-sobre-Segre-sigui-loficial-Madrid

Europa Press/Efe/DdeG, Barcelona.

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, va negar ahir que la vicepresidenta del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, rebutgés frontalment un transvasament o aportació d'aigua del Segre a la Conca del Llobregat, en cas de persistir l'actual estat de sequera si no plou fins a l'octubre.

En el marc de la celebració de la desena edició de la Festa de l'Aigua, Baltasar va apostar per buscar matisos a les paraules de la vicepresidenta, ja que aquesta no va anomenar "en cap moment la paraula Segre", va assenyalar i alhora va confessar haver escoltat "moltes vegades" l'enregistrament. Segons Baltasar, De la Vega es va oposar al "transvasament de l'Ebre", posició que va assegurar compartir.

Tot i això, va admetre que de les seves paraules, "es pot deduir que no veu amb bons ulls la possibilitat de l'aportació temporal del Segre al Llobregat". A més, va assegurar la seva voluntat de parlar amb el Govern espanyol perquè "surti d'aquesta ambigüitat que podria interpretar-se negativament", referint-se a les declaracions de la vicepresidenta del Govern de la Vega.

El conseller va revelar que tant la ministra de Medi Ambient, com els responsables d'aigua del Govern espanyol "ja fa bastants mesos" que coneixen la proposta de transvasament del Segre, i fins ara encara "no hi ha res definitiu".

Llena justifica el transvasament

D'altra banda, el conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, va assenyalar que l'executiu del qual forma part "té l'obligació"de preparar-se per afrontar "qualsevol eventualitat com, per exemple, la falta d'aigua". Amb això, i encara que sense expressar-ho de forma explícita, el líder socialista lleidatà defensava el projecte de transvasament d'aigua del Segre a la conca del Llobregat proposada per Baltasar.Llena va reclamar "més tranquil·litat" a l'hora d'establir debats sobre l'aigua. Amb les seves declaracions, Llena va seguir la línia traçada pel president de la Generalitat, José Montilla, qui va assegurar que la Generalitat ha de fer tot el que estigui al seu abast per assegurar el subministrament normal d'aigua a tota la població del Principat de Catalunya. "No es pot deixar sense aigua més del 70% de la població de Catalunya", va afirmar.