dissabte, 15 de març del 2008

CiU exigeix les balances hídriques

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2780615


ARNAU URGELL. Girona

El president de Convergència i Unió a les comarques gironines, Eudald Casadesús, va exigir ahir transparència al govern en la seva política hídrica, fet que comporta la publicació de les balances hídriques. D'aquesta manera, segons Casadesús, es reconeixeria la «gran aportació que la conca del Ter ha fet al creixement del país».

El polític convergent no va dubtar a qualificar la gestió de l'aigua del tripartit de «dogmàtica, contradictòria i ineficaç». Des de CiU es critica que el govern es negui a parlar de transvasaments o interconnexions de xarxes mentre que «l'extracció d'aigua del Ter cap a Barcelona no para d'augmentar». En aquest sentit, Casadesús va declarar que, malgrat les promeses de retorn parcial del cabal del Ter, la realitat va en sentit contrari.

Per altra banda, va afirmar que Catalunya té «un problema estructural la solució del qual és, de manera inevitable, el Roine». Tanmateix, el mes de febrer passat el president de la regió Roine-Alps, Jean-Jack Queyranne, va mostrar, en una entrevista a El Punt, la seva negativa a aquesta obra. «El seu poder és molt limitat, la decisió vindrà des del govern estatal o des de la companyia privada que gestiona l'abastament de la regió», va recordar el diputat electe al Congrés Jordi Xuclà. Per la seva banda, Carles Puigdemont, diputat al Parlament, va advertir que portar aigua de Montpeller a Barcelona només costa la meitat de la inversió per construir el túnel del TAV que uneix l'Alt Empordà i el Rosselló.» Per CiU, si les obres haguessin començat els anys 90, la problemàtica actual no existiria.