dimecres, 26 de març del 2008

Saura: «Cap trasvasament permanent per la sequera»

El conseller reitera que el Govern no es planteja 'aquest tipus de solució estructural per als problemes d'aigua

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008032500_3_255404__COMARQUES-Saura-trasvasament-permanent-sequera

ACN/DDEG El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha insistit aquest dimarts al matí que el Govern no es planteja 'cap transvasament permanent' com a solució estructural per als problemes de sequera que viu Catalunya. Saura ha explicat que el Govern està duent a terme mesures 'conjunturals d'emergència i extraordinàries' per evitar restriccions d'aigua, però ha remarcat que les solucions estructurals se centren en la 'reducció del consum' i en la 'dessalinització'.

Amb relació a un possible transvasament, el conseller d'Interior i Relacions Institucionals ha assegurat que 'no és el mateix' un transvasament amb caràcter 'permanent' que un amb caràcter temporal. 'Portar aigua d'un lloc a un altre és un transvasament, però no ens plantegem cap transvasament permanent', ha assegurat.

Joan Saura ha assegurat que en 'set o vuit mesos' les mesures estructurals que està duent a terme el Govern, com la construcció de 'quatre depuradores', 'donaran respostes'. 'Estem preveient la pitjor hipòtesis', ha explicat Saura, 'que no plogui', i ha afegit que des del Govern 'es prendran les mesures que calgui prendre'.

Saura ha parlat, en concret, de la reducció del consum i també de la dessalinització, que segons els conseller d'Interior és una solució 'més barata, més ecològica i no et fa dependre de ningú'. Segons Saura, el Govern ha posat en marxa aquestes mesures estructurals 'abans que s'hagi produït la situació d'emergència' i amb la intenció que 'això no torni a passar mai', en referència a la situació de sequera que pateix Catalunya.

Escolta a Joan Saura negant que es planifiquin trasvasaments: http://www.diaridegirona.cat/elementosWeb/gestionCajas/DGI/File/Audios/SauraTrasv.mp3