dimecres, 12 de març del 2008

El govern confirma als regants que no tindran aigua del pantà si no plou

Catalunya aconsegueix estalviar un 4% en el consum d'aigua durant la sequera

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2776079


IMMA BOSCH EMMA ANSOLA. Girona

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va confirmar ahir als regants del Baix Ter que no tindrien «ni una gota d'aigua del pantà si no plou», segons va dir Jordi Aulet, president dels regants de la presa de Colomers. Aulet va assegurar que Baltasar els va prometre 14 hectòmetres cúbics «d'aigua regenerada provinent de les depuradores». D'altra banda, Baltasar va explicar en roda de premsa que Catalunya estalvia un 4% en el consum d'aigua durant la sequera.

La reunió entre els representants dels regants del Baix Ter amb el conseller ja feia molt que estava demanada. Els regants, segons va confirmar Aulet, van sortir «molt desanimats» de la reunió perquè Francesc Baltasar no els va aportar res de nou. Els va confirmar, segons Aulet, que no tindrien «ni un sol litre més dels pantans si no plou» i que els 14 hectòmetres d'aigua a repartir entre les 15.000 hectàrees que hi ha a la zona seran d'aigua regenerada provinent de les depuradores. «A mi em fa por que la depuradora de l'Escala no estigui prou preparada per portar aigua per a l'agricultura», va comentar. La depuradora de l'Escala serà per als regants de la presa de Colomers i per a la comunitat de regants de Pals els portaran l'aigua de la depuradora de Palamós –uns 21 quilòmetres de canonades.

Els regants, però, ara temen que aquest estiu tothom estiri de l'aigua de les depuradores i que també acabin «perjudicats per aquest costat». «A més, molts camps de golf tenen concessions de l'aigua de les depuradores i aquestes concessions no se'ls poden treure», va assegurar.

Aulet va dir que, en vista de les poques solucions que se'ls està donant, per Setmana Santa faran la propera manifestació, «perquè vegin que estem descontents».

Per la seva banda, Baltasar va dir ahir que Catalunya ha estalviat un 4% en el consum d'aigua, un volum que equival a 30 hectòmetres cúbics. La situació permet allunyar les restriccions domèstiques a final d'estiu i que alhora no es preveu una recuperació dels pantans a causa de l'absència de pluges i de l'evaporació de la neu aquests darrers dies.