dissabte, 29 de març del 2008

L'informe xifra el cost en 45 milions, el doble de l'anunciat per Baltasar

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2795882

L'informe tècnic oficial elaborat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per justificar «l'auxili del Segre al Llobregat a través del túnel del Cadí» i avaluar-ne el cost xifra en 45 milions d'euros el pressupost de l'obra. Aquesta quantitat dobla folgadament els 20 milions en què el conseller Francesc Baltasar va pressupostar el projecte aquest dimarts durant una visita a les Terres de Lleida.

El document de l'ACA recull també que «l'actuació és absolutament provisional», de manera que les bombes, vàlvules i canonades es desmuntarien quan s'acabés l'episodi d'excepcionalitat per manca d'aigua.

RECOMANA FER LES OBRES SENSE PERMÍS
L'informe tècnic proposa començar les obres «al voltant del 15 d'abril», però alhora constata que «les circumstàncies polítiques actuals de finals de legislatura impossibiliten la tramitació esmentada per l'actual govern espanyol [un reial decret convalidat per les noves Corts]», vistiplau imprescindible per transvasar l'aigua. Aquest horitzó hauria endarrerit l'inici de les obres fins als mesos de juny o juliol.