dilluns, 31 de març del 2008

Saura acusa el govern central de traïció en la crisi de l'aigua

http://paper.avui.cat/article/societat/121380/saura/acusa/madrid/traicio/laigua.html

El conseller d'ICV atia l'enfrontament afirmant que les declaracions de De la Vega són una "irresponsabilitat" i una mostra de "deslleialtat"

El PP d'Andalusia rebutja traslladar aigua en vaixell d'Almeria cap a Barcelona

Joaquim Elcacho

El president d'ICV i conseller d'Interior, Joan Saura, va afirmar ahir que la vicepresidenta del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, va actuar de forma "irresponsable" divendres quan va rebutjar qualsevol transvasament de l'Ebre a l'àrea de Barcelona, inclòs el projecte del departament de Medi Ambient per portar aigua temporalment del Segre a la conca del Llobregat per evitar restriccions.

Joan Saura va considerar que, en negar aquesta alternativa d'emergència, l'executiu central ha "traït el govern de la Generalitat en política hídrica" i va criticar que en aquesta matèria es prenguin decisions "fent càlculs partidistes", en clara referència a les repercussions polítiques que podria tenir per al PSOE l'acceptació d'un transvasament a la conca de l'Ebre, tot i que fos temporal. Saura va anunciar que en el pròxim debat d'investidura, el diputat d'ICV, Joan Herrera, preguntarà quines són les propostes de Rodríguez Zapatero per evitar les restriccions si segueix sense ploure.

Saura va indicar que rebutjar les solucions proposades i no presentar-hi alternatives és una "enorme deslleialtat". El conseller d'Interior va recordar que "la responsabilitat del govern és que no s'arribi a restriccions d'aigua de boca a cap punt de Catalunya" i va defensar amb rotunditat la gestió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. La postura d'ICV genera malestar al PSC, tot i que, de moment, el president José Montilla garanteix l'estabilitat del govern.

En una demostració de la implicació política de la crisi, el president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, ha demanat al president andalús Manuel Chaves que, "per dignitat", s'oposi al transport d'aigua des de la dessaladora de Carboneras (Almeria) a Barcelona.