dimecres, 26 de març del 2008

PSC demana l´adhesió al manifest a favor del Ter

La moció s'aprovarà per unanimitat

A.Tarrés, Palafrguell.

El grup socialista de Palafrugell demanarà al ple d'aquest vespre l'aprovació d'un reconeixement institucional del riu Ter per part del consistori municipal i el farà arribar acte seguit a la institució de la Generalitat de Catalunya.
El portaveu socialista, Juli Fernández, va explicar que aquesta moció va néixer "fruit del manifest del mes de gener" que es va acordar a la Tallada amb representants de diverses institucions, col·lectius, agrupacions i altres membres preocupats per l'estat i el futur del riu Ter.

Donar suport

Amb aquesta moció, un dels objectius principals és aconseguir que Palafrugell e sumi al manifest de Mas Badia, com a símbol de solidarització, conscienciació i suport del debat generat a l'entorn del riu gironí. Un dels altres punts que es pretén aconseguir és la sensibilització de l'Administració pública i alhora de la població en general de les accions necessàries que cal desenvolupar en un temps proper i prudent per tal d'aconseguir una bona gestió de l'aigua del riu.

Fernández va explicar que el que cal ara és recórrer a tots els mecanismes que es tinguin a l'abast per tal d'aconseguir que es facin "les operacions oportunes" per tal de garantir el cabal mínim ecològic del riu.

Segons va informar el regidor i portaveu de l'Ajuntament, Sergi Sabrià, aquesta moció ha tingut bona rebuda entre els membres del consistori i serà aprovada per unanimitat.
D'aquesta manera, Palafrugell donarà suport a la defensa del riu Ter i a tots aquells col·lectius i altres ajuntaments que reivindiquen un bon ús i una bona gestió de l'aigua respectant la legislació vigent i, en conseqüència, el medi ambient i l'entorn natural de les comarques afectades.